«Η εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά, αλλά το άναμμα μιας φλόγας», είχε πει ο Ιρλανδός ποιητής William Butler Yeats. Αυτή την φλόγα οραματιζόμαστε να ανάψουμε στο μυαλό και την καρδιά κάθε μαθητή, που έρχεται να μάθει ρωσικά μαζί μας. Φλόγα για μάθηση, για σκέψη, για δημιουργία, για ζωή. Για εμάς η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας δεν θα πρέπει να είναι μια στείρα διαδικασία αποστήθισης κανόνων γραμματικής και λεξιλογίου, αλλά ένα γόνιμο ταξίδι στην ιστορία, τον πολιτισμό και την κουλτούρα της χώρας.

Κάθε μαθητής μας αποτελεί ξεχωριστή οντότητα, ο σεβασμός της οποίας είναι προτεραιότητά μας. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα έχει ως στόχο όχι μόνο τη διεύρυνση της γνώσης, αλλά και την ανάπτυξη της προσωπικότητας του μαθητή, μέσα από την εξοικείωση με τη ρωσική λογοτεχνία και τη ρωσική κουλτούρα.

Έχουμε την χαρά να διδάσκουμε μια γλώσσα πλούσια και εκφραστική, η οποία κατακτιέται βήμα βήμα προσφέροντας μεγάλη ικανοποίηση στον αποφασισμένο σπουδαστή, ο οποίος πολύ σύντομα δρέπει τους καρπούς της προσπάθειάς του. Στο πρώτα μαθήματα της επαφής με το ρωσικό αλφάβητο, κανένας σπουδαστής δεν πιστεύει ότι στο τέλος της χρονιάς θα μπορεί να επικοινωνεί στα ρωσικά και να γράφει μικρές εκθέσεις. Η διστακτική είσοδος στην ρωσική γλώσσα γρήγορα μετατρέπεται σε ενθουσιώδες ταξίδι ανακάλυψης ενός νέου κόσμου, που διαλύει στερεότυπα και ανοίγει ορίζοντες, πέρα από κάθε προσδοκία.

Οι μαθητές μας προέρχονται από διαφορετικούς χώρους. Στον μαθητή του σχολείου, στον φοιτητή, στον ενήλικο σπουδαστή, στον επαγγελματία του τουριστικού κλάδου, στον επιχειρηματία, στο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, στον επαγγελματία της εκπαίδευσης, προσφέρουμε ειδικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Από όπου κι αν προέρχονται, οι σπουδαστές μας γίνονται δεκτοί ως μέλη μιας οικογένειας, που λειτουργεί κάτω από τις αξίες του σεβασμού, της εμπιστοσύνης, της ομαδικότητας, της συνέπειας, της εργατικότητας.