Το Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού RUSS ιδρύθηκε το 2012 στην πόλη του Βόλου κι έχει ως αποστολή του την διάδοση της ρωσικής γλώσσας μέσω της πραγματοποίησης μαθημάτων και την εξοικείωση με την ιστορία και τον πολιτισμό της Ρωσίας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, το ενδιαφέρον των Ελλήνων για την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας έχει αυξηθεί σημαντικά. Μέχρι σήμερα, έχουμε δώσει πάνω από 700 πτυχία διαφόρων επιπέδων, ενώ στα Πανεπιστήμια Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης φοιτούν πολλοί πρώην μαθητές μας. 

Το πρόγραμμα του Κέντρου μας περιλαμβάνει μαθήματα ρωσικών όλων των επιπέδων, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα διαδικτυακών μαθημάτων. Επίσης, οργανώνονται ειδικά μαθήματα, που απευθύνονται στους επαγγελματίες του τουρισμού και των επιχειρήσεων, αλλά και σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού RUSS λειτουργεί σε συνεργασία με το Ρωσικό Επιστημονικό και Πολιτιστικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα, την Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας το Κρατικό Πανεπιστήμιο «Λομονόσοφ» της Μόσχας (МГУ)  το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης, το Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο της Τουλά  «Λέων Τολστόι» και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην Ελλάδα.

Εδώ βλέπετε φωτογραφικό υλικό από εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε ως διοργανωτής το Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού RUSS.

Υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Tula State Lev Tolstoy Pedagogical University, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Πρυτανείας, με πρωτοβουλία του Κέντρου Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού RUSS και της κας Ίντας Μπαλαμπανίδη. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εκπροσώπησαν ο Πρύτανης Καθηγητής Ζήσης Μαμούρης και η Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Αν. Καθηγήτρια Ιωάννα Λαλιώτου. Το Tula State Lev Tolstoy Pedagogical University εκπροσώπησαν ο Πρύτανης  V.A. Panin, η Αντιπρύτανης Zhanna Fomicheva, o Επίκουρος Καθηγητής Gregory Tokarev και η Επίκουρη Καθηγήτρια Tatiana Kashpireva.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Tula State Lev Tolstoy Pedagogical University. Ο Πρύτανης Καθηγητής Ζήσης Μαμούρης, η Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Αν. Καθηγήτρια Ιωάννα Λαλιώτου, ο Πρύτανης V.A. Panin και η Αντιπρύτανης Zhanna Fomicheva.