Από την έναρξη της λειτουργίας του, το 2012, το Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού RUSS διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία, κάθε χρόνο, κατά την θερινή περίοδο, εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ρωσία.

Το ταξίδι στην μεγαλύτερη χώρα του πλανήτη, στην «αρχόντισσα της Ευρασίας», αντιπροσωπεύει για εμάς έναν σπουδαίο θεσμό, ο οποίος βοηθά καθοριστικά στην επίτευξη του εκπαιδευτικού μας στόχου. Οι εικόνες των αναγνωστικών βιβλίων και οι διηγήσεις στην αίθουσα ζωντανεύουν στους δρόμους της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης. Το πολυήμερο αυτό ταξίδι προσφέρει στους σπουδαστές μας έναν βιωματικό τρόπο εξάσκησης της ρωσικής γλώσσας, μέσα από την ζωντανή επαφή με την ρωσική κουλτούρα, ενώ οι κοινές εμπειρίες που δημιουργούνται δένουν ακόμη περισσότερο την ομάδα μας! Άλλωστε, η επικοινωνία είναι η πεμπτουσία της εκπαιδευτικής πράξης!

Οι σπουδαστές μας έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα καλοκαιρινά μαθήματα ρωσικής γλώσσας, που παραδίδουν Ρώσοι καθηγητές του διεθνούς κύρους Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας (МГУ). Τα μαθήματα είναι ειδικά προσαρμοσμένα στα διαφορετικά επίπεδα των σπουδαστών της ρωσικής γλώσσας ως ξένης.

Το ταξίδι στην Ρωσία, δεν περιλαμβάνει μόνο μαθήματα, αλλά και γνωριμία με τον υπέροχο ρωσικό πολιτισμό. Έτσι, διοργανώνονται εκδρομές στα πιο όμορφα και παγκοσμίου φήμης αξιοθέατα της Μόσχας, της Αγίας Πετρούπολης ή της πόλης Τουλά, με την συνοδεία ξεναγών.

Οι σπουδαστές μας έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν μουσεία, θέατρα, ναούς, όπως τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου, το πανέμορφο ιστορικό Κρεμλίνο, την Κόκκινη πλατεία, το Μουσείο Ερμιτάζ, το σημαντικό μουσείο διαστημικής τεχνολογίας Μουσείο Κοσμοναυτικής, την Έκθεση Επιτευγμάτων Εθνικής Οικονομίας, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς, μουσειακούς και ψυχαγωγικούς χώρους στον κόσμο, την Πινακοθήκη Τρετιακόφ, που περιλαμβάνει τα πιο σημαντικά έργα ρωσικής τέχνης παγκοσμίως, το κρατικό μουσείο του μεγάλου Ρώσου ποιητή Πούσκιν, ή ακόμη το διάσημο θέατρο Μπολσόι.